Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.

Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

Δυνάμει της με αριθμό 6000/2/5150-λζ/ 4-6-2013 προκήρυξης της ΕΛ.ΑΣ. 500 άτομα θα εισαχθούν μέσω πανελλήνιων εξετάσεων . Με την παραπάνω αναφερθείσα προκήρυξη ορίστηκε ότι οι επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις της Γ' Λυκείου του έτους 2013, θα εισάγονταν στην εν λόγω Σχολή το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, σε συνέχεια της παρ. 23 του άρθρου 34 του Ν. 4115/2013.

Περίπου 60 άτομα από αυτά κλήθηκαν το 2015 ως επιλαχόντες των πανελληνίων του 2013 να φοιτήσουν στη σχολή αστυφυλάκων , τα ανωτέρω άτομα ήταν επιτυχόντες σε άλλες σχολές ΑΕΙ όπου εγγράφηκαν και φοίτησαν τέσσερα εξάμηνα, ήτοι τα ακαδημαϊκά έτη 2014-2015 στις σχολές που κρίθηκαν επιτυχόντες.
Το Σεπτέμβριο 2015 και ενώ είχαν ήδη εγγραφεί στο πέμπτο εξάμηνο της σχολής που είχαν πετύχει, κλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. να αποφασίσουν και να απαντήσουν (εντός ολίγων ημερών) για το αν θα φοιτήσουν στη σχολή Αστυφυλάκων ως επιλαχόντες των πανελληνίων του 2013.
Βασική προϋπόθεση για την εγγραφή τους στη σχολή, όμως, ήταν η διαγραφή τους από τις σχολές που φοιτούν , αφού δεν μπορεί κάποιος να είναι εγγεγραμμένος σε δύο σχολές ανώτατης εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι σχολές της Αστυνομίας δεν έκαναν δεκτούς άμεσα τους επιτυχόντες. Δεν γνώριζαν από το 2013 ότι θα κληθούν ως επιλαχόντες ώστε να μην εγγραφούν στις σχολές που πέτυχαν.
Εκ των πραγμάτων και κάτω από την πίεση των προθεσμιών που τους δόθηκε αναγκάστηκαν να διαγραφούν από τις σχολές που επιτυχώς φοίτησαν για τέσσερα εξάμηνα και να εγγραφούν στην Σχολή Αστυφυλάκων.
Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά -λόγω των μνημονιακών ρυθμίσεων- η ΕΛ.ΑΣ. να καλέσει τους επιτυχόντες και εν συνεχεία τους επιλαχόντες, μετά από δύο χρόνια.
Άποψή μου είναι να υπάρξει μέριμνα εκ μέρους του Υπουργείου για την περίπτωσή τους και να τους δοθεί η δυνατότητα - μετά το πέρας των σπουδών στην σχολή Αστυφυλάκων - να εγγραφούν και να συνεχίσουν τις σπουδές από το σημείο που αναγκαστικά διαγράφηκαν.
ΜΠΟΥΖΑΣ Ευάγγελος

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. ΣΤΗΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ.


ΜΕΛΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ (Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου