Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.

Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Δυόμισι χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς και αγώνα για ένα καλύτερο αύριο όλων μας


Δυόμισι χρόνια πριν,  πήρα την απόφαση και έδωσα τα χέρια μου με έναν άνθρωπο, ο όποιος κατηγορούταν από τους τότε εδώ συνδικαλιστές, ότι θα ασχοληθεί μόνο με μια συγκεκριμένη Υπηρεσία και δεν θα τον νοιάζει για τους άλλους αν πάρει το Προεδρείο. Αυτό όμως ήταν το μοναδικό επιχείρημα που υπήρχε εναντίον του και εμένα προσωπικά δεν με έπεισε ούτε στιγμή και το θεώρησα αστείο.

Γιατί άντε πες αυτός που δεν θα ασχολούταν με τους άλλους, είχε φτιάξει τουλάχιστον την Υπηρεσία που υπηρετούσε πρότυπο. Αυτό ήταν πέραν κάθε αμφισβήτησης. Αμέτρητες οι αιτήσεις μετάθεσης κάθε χρόνο για την Υπηρεσία του, παρά το μειονέκτημα τις απόστασης. Άρα αυτός ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να βοηθήσει και τις εδώ Υπηρεσίες που μέχρι τότε ήταν στο έλεος.

Η απόφασή μου λοιπόν δεν ήταν και τόσο δύσκολη.

Στα μάτια αυτού του ανθρώπου είδα το ήθος, την εντιμότητα και την ατελείωτη όρεξη για προσφορά και αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή ότι ταυτίζομαι απόλυτα και ότι μαζί του θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο του συνδικαλισμού.

Γιατί κακά τα ψέματα. Πριν αναλάβουμε το Προεδρείο της  Ένωσης δεν υπήρχε συνδικαλισμός στα νότια.

Όλοι εμείς λοιπόν, που συμπορευτήκαμε με αυτόν τον άγνωστο σε μας τύπο, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, δεχθήκαμε έναν ανορθόδοξο πόλεμο ο οποίος είχε ως μοναδικό σκοπό να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς του τίποτα στα συνδικαλιστικά δρώμενα στη νοτιοανατολική.

 Έλα όμως που όταν προσφέρεις καθημερινά, ανιδιοτελώς και δεν υπάρχει ούτε ίχνος υποψίας μεμπτού να σου προσάψουν, κάθε απόπειρα ανακοπής αυτής της συνεχούς επιτυχημένης συνδικαλιστικής πορείας πέφτει στο κενό!

 Ας έρθουμε στο σήμερα. Εν έτει 2016, σε μια Ελλάδα που στην κυριολεξία παραπαίει μέσα στη δίνη της κρίσης, καταφέραμε και κρατήσαμε την Ένωση και το συνδικαλιστικό κίνημα υψηλά, με πίστη και αυταπάρνηση.

 Όταν ξεκινούσαμε τη σύσταση της Ένωσης Νοτιανατολικής τα Τμήματα Ασφαλείας βρισκόταν σε αποσύνθεση. Ελάχιστα άτομα, χάος με τις κοινές μεταγωγές (π.χ. Λαύριο- Αργυρούπολη) και τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων (χειροπέδα χέρι-καρέκλα στο γραφείο του Αξ/Υπ). Αυτό το σκηνικό ανήκει πλέον στο παρελθόν μετά από τις επίμονες προσπάθειες μας.

Μέσα από χορηγίες και δωρεές ιδιωτών καταφέραμε σε πολλές Υπηρεσίες που στερούνταν των βασικών αναγκών για την εύρυθμη λειτουργία τους να διαθέτουν πλέον όχημα, απαραίτητο γραφειακό εξοπλισμό (φαξ, εκτυπωτές), κάμερες ασφαλείας, αλεξίσφαιρα, μπότες για την ομάδα Δίας καθώς και αναλώσιμα υλικά (χαρτί-μελάνι) έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν άρτια.

Τα μέτρα εκτός Διεύθυνσης μειώθηκαν σημαντικά έπειτα από συνεχείς παρεμβάσεις μας.

Δεν αφήσαμε τη Διοίκηση στο απυρόβλητο και δεν επιτρέψαμε σε καμία περίπτωση τη μη τήρηση των Νόμων και των Π.Δ. όσον αφορά τις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων.

Ενισχύσαμε όλες τις Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής σε μία περίοδο χωρίς προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας.

Αποτρέψαμε κάθε απόπειρα προσβολής των εργασιακών κεκτημένων μας.

Από την πρώτη στιγμή που εκλεγήκαμε ήμασταν καθημερινά δίπλα στο συνάδελφο (και όχι μόνο προεκλογικά), σε όλες τις Υπηρεσίες, αφουγκραζόμασταν τα προβλήματα και τις ανησυχίες του, μιλούσαμε με πραγματικά δεδομένα, δεν κοροϊδέψαμε, λέγαμε μόνο αλήθειες, δώσαμε λύσεις.

Δεν τάξαμε ποτέ πράγματα ουτοπικά και δεν δώσαμε ποτέ ψεύτικες υποσχέσεις που ξέραμε ότι δεν θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε.

 Ό,τι πετύχαμε ως τώρα είναι αποτέλεσμα αληθινού, τίμιου και καθημερινού αγώνα.

Κάναμε εκδηλώσεις που εξύψωσαν το ηθικό του Έλληνα Αστυνομικού και τον έφεραν κοντά στον πολίτη. Εκδηλώσεις που ποτέ μέχρι τότε δεν είχαν ξαναγίνει.

 Δυόμισι χρόνια μετά την εκλογή μου, είμαι περήφανος που έχω υπηρετήσει το συνδικαλισμό της προσφοράς, του ήθος, της εντιμότητας, της ειλικρίνειας και αισθάνομαι ότι έχω βάλει και εγώ ένα λιθαράκι σε αυτό το εγχείρημα για ένα καλύτερο αύριο όλων μας.

Συνάδελφοι, αυτόν το συνδικαλισμό σας υπόσχομαι ότι θα υπηρετήσω και μετά την 5η Απριλίου.


Νίκος Κορομηλάς     

Ιδρυτικό Μέλος Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Νοτιανατολικής Αττικής     
(Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.)     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου