Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.

Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Ομάδα ΔΙΑΣ ή ομάδα μέτρων τάξης;

Το τελευταίο διάστημα η Δίκυκλη Αστυνόμευση αντί να ασχολείται με την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος εντέλλεται στη φύλαξη των σταθμών Μετρό αλλά και σε άλλους στόχους που θα έπρεπε κανονικά να εκτελούνται από Υπηρεσίες που έχουν αντικείμενο αυτό και μόνο.
Η συγκεκριμένη ομάδα μείωσε τους δείκτες της εγκληματικότητας καταπολεμώντας αποτελεσματικά το έγκλημα και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο.
Σύμφωνα με το ΠΔ 394/2001, οι εκτελούντες Υπηρεσία μοτοσικλετιστή εργάζονται επι εξαώρου βάσεως. Όμως, η τελευταία διαταγή για φύλαξη των σταθμών Μετρό από την ομάδα ΔΙΑΣ τις Παρασκευές και τα Σάββατα από 19:00 έως 02:00 (εφτάωρο) έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ανωτέρω διάταξη περί χρόνου εργασίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Φυσικά, το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία που εκτελείται στο μετρό είναι στατική δεν ευσταθεί γιατί αναιρεί τον κανονισμό ύπαρξης και λειτουργίας της ομάδας ΔΙΑΣ.
Δυστυχώς, με τέτοιες ενέργειες απαξιώνεται το έργο των Αστυνομικών αυτών που κινδυνεύουν καθημερινά, ρισκάροντας τη ζωή τους προκειμένου να αισθάνεται και να είναι ασφαλής ο Έλληνας πολίτης.

Θα πρέπει αυτή η διαταγή άμεσα να αποσυρθεί και η ομάδα ΔΙΑΣ να λειτουργήσει ξανά με τέτοιο τρόπο ώστε να εκπληρώνει την πραγματική αποστολή της.

Μέλη Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής (Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.)
ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ Α.
ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου