Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.

Δ.Α.Α.Ν/Α.Α.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υ.Α.Ν/Α.Α. εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων

η φωτογραφία είναι ενδεικτική και καμία σχέση δεν έχει με τα αναγραφόμενα 

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων από χώρους στάθμευσης πλαζ στην παραλιακή ζώνη της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Εξιχνιάσθηκαν είκοσι (20) κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δώδεκα (12) κλεμμένα αυτοκίνητα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω εγκληματική ομάδα, το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον,  και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων από χώρους στάθμευσης πλαζ στη Νοτιοανατολική Αττική.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τη στιγμή που στάθμευαν τα πολυτελή αυτοκίνητά τους στους χώρους στάθμευσης των πλαζ. Στη συνέχεια τους ακολουθούσαν στην παραλία και εκμεταλλευόμενοι την απουσία τους, αφαιρούσαν από τις τσάντες τους, μεταξύ άλλων και τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους. Ένα μέλος της ομάδας αναλάμβανε τότε, να αφαιρέσει το αυτοκίνητο από το χώρο στάθμευσης και να το μεταφέρει σε προκαθορισμένο σημείο «καβάτζα», στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων. Για να βεβαιωθούν ότι τα αυτοκίνητα δεν είχαν εντοπισθεί από τις αρχές, διέρχονταν συχνά από τα σημεία «καβάτζες» και ανά διαστήματα τα μετακινούσαν σε διαφορετικό σημείο.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι με την ίδια μεθοδολογία έχουν αφαιρέσει είκοσι (20) πολυτελή οχήματα από τις περιοχές της Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης των οποίων παραποιούσαν τα χαρακτηριστικά όπως πινακίδες και αριθμό πλαισίου και σε πολλές περιπτώσεις τα έβγαζαν εκτός Ελλάδας με σκοπό την πώληση τους. Από τα ανωτέρω, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δώδεκα (12) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, σε κλεμμένα οχήματα και σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δεκαοκτώ (18) κλειδιά αυτοκινήτων.

Τρεις (3) άδειες οδήγησης τρίτων ατόμων.

Έξι (6) αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας.

Ένα (1) διαβατήριο.

Πλήθος άλλων αντικειμένων των παθόντων καθώς και Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου